Tags

,

Jännittävät puheenaiheeni jatkuvat. Nyt arvio-Maijja -osiossa (joka tulee toivon mukaan jatkumaan aina satunnaisesti) on ensimmäisenä vuorossa Magnumin juhlavuoden puikko Marc de Champagne, eli samppanjan makuista jäätelöä luvassa!

Käärepaperi on juhlavan hopeista. Puikko kääreestään, ja kah! sehän on myös hopeinen! Ei tuoksu juuri miltään, kuten pakasteille tyypillistä on. Ensimakuna hieman joulukalenterisuklaa, mutta hopeakuoren alta paljastuu mukavan napsakka suklaakerros, ja kuorrutus on sopivan paksua: se lohkeilee, muttei hallitsemattomina klohmoina, jotka syöksyvät kuin mannerlaatta suoraan katuun, jos ulkona erehtyy syömään. Tässä puikossa lohkeamat ehtii napata kiinni ennen katastrofia. Jäätelö itsessään maistuu oikeasti jopa hieman kuohuviinille (tai samppanjalle, mutta noh, aika peruskuohari tulee mieleen). Muuten taustamakuna vanilja, ja koostumukseltaan peruskermainen jäätelö. Jätskin seassa on vielä samppanjakastikeraitoja, jotka maistuvat sopivasti. Juhlava kokonaisuus, ja selkeästi “aikuisempaan” makuun. Ei äkkimakea, vaan tietty hapokkuus ja makeus tasapainossa, ainakin omille makunystyröille hyvässä balanssissa. Ostan toistekin.

Joskus erään ketjuravintolan parsaviikkojen menun jälkkärinä oli cava-kuoharista tehtyä sorbettia. Se oli ihan mahtavaa, jotenkin kuplivaa edelleen, ja siinäkin se viinimäinen hapokkuus kävi hyvin yhteen makean sorbettipohjan kanssa. Näisso. Olisikohan sitä taas listalla, hmmm…

Advertisements