Tags

, , ,

Olen selkeästi tuulisen ilman ystävä. Toki loputon myräkkä ärsyttää, mutta nyt on monta päivää ollut lämmintä ja tuulista, ja se on jotenkin rauhoittavaa. Ikkunaverhot heilahtelevat hiljaa ja puiden lehdet suhisevat tasaista valkoista kohinaa taustalle. Tuulenpuuskat irrottavat ponnarista hiuksia.

Ehdin tänään sekä työhommiin että muuttoavuksi, josta taisin hyötyä enemmän kuin muutettava. Nikolai-kioskin jäätelöt eivät tuottaneet nytkään pettymystä, tosin pitänee jatkossa syödä jädet auringossa, aloin palella oikein kunnolla kesken lapioimisen. Elämässä tuntuu vuorottelevan koko ajan semmoiset seesteisen rauhoittumisen hetket, ja sitten yhtäkkiä taas iskee päälle kunnon angsti ja ahdistus elämisestä yleensä. Kaupassa mietin tänään, että mitä sitä oikein voi syödä, kun ei saisi olla liian suolaista ja rasvaista, ei epäeettistä, ei liian kallista, ei liian vaikeasti tehtävää eikä myöskään pahanmakuista. Aika vaikeaksi menee. Päädyin tortilloihin tofutäytteellä, tosin en ole vielä niitä tehnyt, sillä tällä hetkellä ruuanlaitto kiinnostaa äärimmäisen vähän. Tekisi mieli lähinnä vetää kunnon hutikka, mutta en halua myöskään krapulaa tai sitä ekan kaljan jälkeistä morkkista, että puhunko liikaa ja ihan tyhmistä asioista.

Haluaisin taas kuunnella metallia, mutta jotenkin vanhat suosikit tuntuu läpikuunnelluilta, eikä uusia hyviä tunnu löytyvän. Pitäisi kahlata hirveä määrä keskinkertaista materiaalia läpi, että löytäisi itselle sopivaa. Muutenkin musiikissa löydän harvoin oikein kunnolla kolahtavaa. Nykyään jatkuva taustamusiikki turruttaa kai niin paljon, kun joka marketissa ja kuppilassa soi jotain geneeristä taustalla.

Toisaalta myös haluaisin kuunnella jotain folkkihenkistä fiilistelyä, mutta siinäkin tuntuu, että kaikki on jo kuultu, tai sit kyseessä on jotain ei-minulle-toimivaa hilipalipittan ränttäntää -ilottelua. Tässä Penny Dreadfulin kohtauksessa oleva musiikki on ihan järkyttävän hieno, mutta tietysti tuota on tuo reilun minuutin pläjäys, eikä muuta.

Kaipa se täytyy pistää jotain Dead Can Dancea tai sen tapaista soimaan, se on varmaan lähimpänä, mitä haluaisi kuunnella.

Advertisements