Tags

, , , , ,

Miulla oli ainakin jonkun vanhan blogin aikoihin tapana aina tehdä synttäripäivitys, joten tässä mennään taas. Oon ihan täynnä ruokaa ja jälkiruokaa, enkä jaksanut ees lähteä enää kuohuvalle ruuan jälkeen, mutta ehtiihän tuota juoda kuohuviiniä nyt vappuna, joka on oven takana.

En oikein osaa tehdä vappusuunnitelmia. Joskus aiemminkin olen tainnut puhua siitä, että vappuna tulee jotenkin paineet, että pitäisi olla aina ihan parasta ja superii ja megabileet. Ja jotenkin onkin kiva juhlistaa kevään saapumista tänne susirajallekin, mutta sit tulee aina paineet, että missä vapun viettää, kenen kanssa, mitä tehdään, mitä syödään, mitä juodaan. Sääkin vaikuttaa niin paljon. Nyt on kuitenkin simat olleet tekeytymässä ja ajattelin syödä pari hyvää munkkia.

Olen ollut parina päivänä tuuraamassa tallilla, kun hevosen omistaja on reissussa. Sama kauraooppeli siis kuin viime vuonna. Eläin ei ollut kovin näkyvästi iloinen jälleennäkemisestä, mutta on tässä mennyt ihan hyvin silti nämä pari päivää. Kaikki lihakset tosin on ihan jumissa, kun en ole ratsastanut puoleen vuoteen… Kivasti tuossa hommassa kuitenkin saa raitista ilmaa ja tulee jotenkin katseltua luontoa enemmän sieltä hevosen selästä.

Viime viikonloppuna Ghost of Cinemaressa oli The VVitch -elokuvan näytös. Teatterilevitykseen leffa ei tule Suomessa ollenkaan, mutta suosittelen kauhun ystäville ja miksei muullekin, kunhan se tulee dvd:lle. Huhhuh! Todella kylmääviä kohtauksia ja loistavia roolisuorituksia. Elokuvaan on hienosti luotu 1600-luvun puritaaninen Uusi Englanti. Meren yli tulleet perheet yrittävät asuttaa uutta, tuntematonta Pohjois-Amerikkaa. Konservatiivinen uskonnollisuus puristaa joka puolelta, seksuaalisuus johtaa suoraan helvetin lieskoihin ja ihmisen ainoa osa maailmassa on rukoilla jatkuvasti kurjan, syntisen sielunsa puolesta. Kun perhe karkotetaan plantaasilta asumaan eristyksissä metsän keskellä, perheenjäsenet ja katsoja joutuu pohtimaan, tuleeko pahuus ulkoa vai ihmisen sisimmästä. Leffassa on myös tyylikäs soundtrack.

Advertisements