Tags

, , , ,

Otsikon upea purkaus on varmaankin Risto Asikaisen kynästä. Nylon Beatin biisi se ainakin on, eli jäljet johtavat tuohon suomen kielen estottomaan sylttytehtaaseen. Ajattelin käyttää sanaa vitsikkäästi tässä entryssä, jossa kerron olevani flunssassa, hohhohhoo!

Toipumassa onneksi ollaan, olisikin aika mölöä viettää juhannus kuumeessa. Tai pitää koputtaa puuta, eihän juhannusaatto ole vasta kuin huomenna, ja mitä vaan voi tapahtua. Aion käydä bänditreeneissä ja pyrkiä ottamaan suht rauhallisesti.

Harmillisesti telkkari ei tarjoa nykyään mitään, jopa Frii-kanavan päivät ovat täynnä vain hääohjelmia ja SisterWiveseja tai muuta. Kun ensi viikolla tulee viimeinen Game of Thrones -jakso, pitänee laittaa HBO Nordic tauolle ja ottaa vaikka itse Netflix, että voi katsoa Orange is the New Blackin. Toisaalta sain nyt flunssaillessa luettua uudestaan Maaninkavaaran. Ai hitto miten hyvä se on! Ja pelottavan osuva. Toisaalta en ole ikinä ollut tuommoisessa liikuntapakotuksessa, mutta kun käyn ajattelemaan, millä kaikin tavoin meitä yritettiin saada urheilijoiksi, alkaa hymy hyytyä.

Meillä on ollut mm. trampoliini, nyrkkeilysäkki, levypainot, käsipainoja, vatsalihaslautoja, sulkapallomailoja, pesisvälineet, hiihtovälineet, pihalla sulkapalloverkko ja pituushyppypaikka, lasketteluvälineitä, vähän kaikkea, millä vain on yritetty saada liikuntainto heräämään. Pieni epäilys aina kävi mielessä, olisiko isä ehkä halunnut elää meidän kautta jotain toteutumatonta haavettaan. Kaikki serkkuni ovat yleisurheilijoita, niiden saavutuksia jaksetaan pohtia ja ihailla.

No, nyt oon onneksi löytänyt lajin, josta tykkään. Alkuviikosta kävi paikallislehtikin tekemässä juttua, saa nähdä, jäinkö itse lehtikuvaan.

Ja sen verran tein oman elämän päätöksiä, että lähden ekaa kertaa Tuskaan! Woop woop! Kun ei vaan nyt mitään sattuis tai sairastuis pahemmin. Onneks siellä vissiin toimii kaikki jutut aika hyvin ja on vähiten järjestyshäiriöitä ikinä. Suvilahdessakin oon käynyt ysärifesteillä, eli tiedän, minne urimoida. Ja urimoida ei siis ole sama kuin urinoida, vaan urimointi on semmoinen murresana paikan etsimiselle, suunnistukselle. “Lähden selvittelemään reittiä ja kulkemaan kohti Suvilahtea” = “Lähden urimoimaan Suvilahteen”. Helppoa kuin mikä. Junaliputkin hommasin ja yöpaikan varasin. Onneksi löytyi kaverin luota tilaa, Helsingin hotellit ottavat kesästä kaiken irti. Meinasin paskoa itteni kun näin, että perushuoneet on 200-300 euroa YHDELTÄ yöltä.

Mitäs vielä? Ai niin, sain luettua myös Laulun tulipunaisesta kukasta. Olin erittäin positiivisesti yllättynyt siitä, paljon edistyksellisempi kuin mitä oletin. Onhan siinä moraalipohdintoja, mutta ei Olavi mikään heeros todellakaan ole, vaan nykypäivän termein lähinnä sarjaihastuja, joka aina on ihan tosissaan lemmen suhteen, mutta joka tuntuu addiktoituneen siihen alkuhuumaan ja intohimoon. Bordellissa myös prostituoitu sai puhua ihan omalla äänellään ja avata aikakauden kaksinaismoralismia. Muutenkin naiset saivat monta puheenvuoroa. Teokseen liittyy vielä sellainen sidos, että oletettavasti toinen isoäitini, jota en koskaan ehtinyt tavata, oli lukenut tuota silloin nuorena. Oli jotenkin jännä saada edes jonkinlainen linkki siihen mummiin.

Teoksen alkupuheesta muuten opin, että Johannes Linnankoski eli Vihtori Peltonen on suomentanut teokset nimeltä Miesten siitinelo säännöllisessä ja kivulloisessa tilassa, ja Naisten siitinelo säännöllisessä ja kivulloisessa tilassa. Löytyisköhän UEF:in kirjastosta?

Advertisements